Bild Lövbergs B&B
Övernattningsrum

Våra tre övernattningsrum

På vår gård finns tre boningshus: mangårdsbyggnaden, bagarstugan och undantaget. Våra uthyrningrum för vårt bed&breakfast finns i bagarstugan och i undantaget. Här bor du i nygamla rum med plats för två personer per rum som standard. Möjlighet till extrasängar finns endast i rummet på bottenvåningen i undantaget.

Bagarstugan
Uthyrningsrummet ligger i själva bakstugan. Rummet har som standard en dubbelsäng med resårmadrasser och duntäcken. Bild på rummet, se nedan. Bild utifrån är den som finns på sidan "Om oss". Det finns vattenkokare, kaffe, te och tillgång till WiFi och en inneboende stämning av bakning. På väggen sitter den gamla bakspaden som har använts vid bakning i stugan, den hittades bakom bakugnen när vi renoverade. Bakugnen är kvar. I rummet finns en pinnstol, en garderob, ett skåp, en fåtölj och ett skrivbord med extra vägguttag. Rummet har sommartid en egen altan med trädgårdsmöbler.

Bagarstugan med stämningsfull ljuskrona

Bagarstugan hade två syften på gården. Dels var den högra delen för just bakning av bröd, men samtidigt var det sommarhuset för gårdens ägare på den vänstra sidan. När sommaren kom flyttade man ut ur det stora huset och flyttade in i det som idag är tvättstuga och dusch. Köket var i det rum där det idag är bastu. Stugan hade tidigare två ingångar, en till den bakstugan och en till själva sommarhuset. Den högra sitter kvar, men är bortagen på insidan för att få bättre isolering och mer utrymme. Bagarstugan fanns med på kartorna från 1780, men vi vet inte om det är exakt samma stuga. För information om gårdens historia (4:2), för äldre bild av gården.

Undantaget
Undantaget är det av våra hus med mest bevarade historiska detaljer. Här finns två rum ett på bottenvåningen som är det största rummet och där det går att sätta in extrasäng. Sen finns den romatiska pigkammaren på övervåningen. Rummen i Undantaget är tillgängligt för uthyrning under sommarhalvåret dvs maj- oktober beroende på väder och snö.

Rummet på bottenvåningen är vårt största rum och har som standard två enkelsängar med resårmadrasser som går att skjuta ihop till en dubbelsäng, beställ hur ni vill ha det. Vi kan också sätta in en extrasäng, om man tar ut fåtöljen. Bild på rummet, se nedan. Bild utifrån är den som finns på startsidan. Rummet har två fönster mot väster och norr. I rummet finns en fåtölj, ett litet bord, en stol, en bokhylla och en byrå. Utanför rummet finns lantköket med rinnande vatten, vattenkokare, kaffe och te.

Pigkammaren på övervåningen är vårt minsta och nyaste rum som har en dubbelsäng i resår med dubbeltäcke i dun. Här bor du romantiskt under takåsarna med ett fönster mot sydväst. I rummet finns säng, sängbord och två pinnstolar. I rummet finns också ett vindsutrymmet med snedtag, där man har gott om utrymme för bagage och kläder.

Utanför rummet finns ett allrum med soffa, fåtöljer och spelbord.

Undantagsstugan var dit gårdens ägare flyttade när han sålde gården. Där fick den gamla ägaren bo samtidigt som han fick mat under resten av sitt liv. Undantagsstugor fanns förr på alla bondgårdar och fungerade som en sorts pensionsförsäkring för bönderna. Vår undantagsstuga är troligen byggd i slutet på 1700-talet samtidigt som mangårdsbyggnaden. Enligt gamla kartor stod husen exakt lika som idag 1780 och vi vet att huset är en gammal timmerbyggnad som senare beklätts med panel. Information om gårdens historia (4:2), för äldre bild av gården.

Frukost och tillgång till kök
Du kan äta beställa ditt rum med eller utan frukost. Frukosten äts i det gemensamma köket. Vi kommer överens om hur just du vill ha det när du anländer tillsammans med vilken tid du vill ha den. Du får använda det gemensamma köket i undantaget och där finns all utsrustning för matlagning inkluvive spis och mikro.

Frukost i det gemensamma lantköket

Frukost i lantköket

Toalett, dusch och bastu
Du har tillgång till toalett, dusch i bagarstugan som delas med alla uthyrningsrum. Duschrummet är renoverat 2015 i gammal stil med plats för avkoppling. Bagarstugan ligger ca 15 meter från Undantaget. Där finns också familjens vedbastu som får användas efter instruktion, vedbidrag och bokning.

Allmänt
Alla sovrum har persienner för bästa sovkomfort. Eftersom vi har djur och också tar emot hundar på rummen, så bör du inte vara djurallergiker. Vår hund är en liten tax och han är väldigt snäll. Vi har ett av rummen som vi kan hyra ut till djurägare mot extra avgift. Röka får du göra när du är ute och promenerar, dvs utanför tomten.

Här finns massor av fågelsång, flugor, humlor och getingar men vi har inte så mycket mygg. I ett aktivt jordbrukslandskap kan det också lukta gödsel vissa tider på sommaren, när det sprids på åkrarna. Vi tycker att det är en del av landskapscharmen och ett slags intyg på att det här är en levande landsbygd.

Allrum i Undantaget

Välkommen till vårt enkla paradis