Om oss

Bed&breakfast - Gårdsmejeri
& Gårdsbutik

Vi är ett personligt alternativ för privatpersoner som söker ett lugnt boende nära naturen där man också kan få god frukost och service kring aktiviteter i närområdet. Vi strävar efter att erbjuda dig som gäst en god sömn i sköna sängar och en avkopplande frukost.

Vi är en liten, lugn famlj med två katter och en hund. Vi är stolta över att bo en en gammal bondgård med flera bibehålla kulturbyggnader. Vi satsar inte på högsta standard utan på känsla, service, kulturhistoria, hemtrevnad, natur och vacker utsikt. Vår tomt är en naturtomt som växer lite som den vill med lite ansning från oss. Vi driver vi också ett gårdsmejeri och gårdsbutik på gården. I mån av tider tar vi uppdrag som guider och kan hjälpa dig att hitta smultronställen i bygden.


Vi återinvesterar våra vinster i underhåll för gårdens bevarande. Vi vill att gården ska utvecklas och att husen ska fyllas med liv. Vi vill inte påverka husen utseende för mycket eftersom det älsta huset är sedan slutet på 1700-talet. Vi har därför valt att behålla den gamla rumsindelning som tyvärr inte möjliggör enskild toalett och dusch till rummen. Vi har också valt att renovera varsamt och behålla vissa väldigt tidstypiska eller speciella särdrag och den gamla stänkmålningen i hallen på Undantaget, köksinredningen i Undantaget eller bakugnen är också kvar i bagarstugan, fast den inte fungerar längre. Vi ser dessa inslag som tidsdokument.

Vi försöker att jobba ekologisk så långt det är möjligt. Vi köper in mavaror lokalt och använder så mycket kravmärkt eller lokalproducerat som möjligt. Naturligtvis får du våra egna fil, yoghurt och ostar till frukost. Vi tror på återbruk i de fall det inte påverkar gästens trivsel eller säkerhet.

Välkommen till vårt enkla paradis