Att göra

Att göra hos oss...

Vi bor mitt i hagarna med vildmarken och fisket runt knuten. Här finns hur mycket som helst att göra om du gillar att fiska eller vandra. Dessutom har vi nära till många fina besöksmål som du kan besöka. För mer information kan du alltid besöka sidorna för Upplev Ljustorp, Visit Timra och Visit Sundsvall. Du kan också alltid kontakta Ljustorps turistbyrå. När du väl är här hjälper vi dig gärna med tips.

Ljustorp är en fantastisk bygd med massor att göra. I närområdet har du 1 km till närmaste vandringsled, 1 km till Ljustorpsån, 2 km till kanotuthyrning vid Ljustorpsån, 4 km till Ljustorps Handel och turistinformation, 4 km till Röjesjöns badplats, 4 km till Butik BrorAnnasdotter med lokalt hantverk, 6 km till Tomat-Ås med café och gårdsbutik, 8 km till Mjällådalen, 10 km till Lögdö bruk, 10 km till Lögdö vildmark med naturreservat, 15 km till golfbana, 15 km till havsbad och båtplats, 15 km till Västanåfallet.

Fiske
Du har mängder av fiskevatten både inom Ljustorps fiskevårdsområde, Lögdö vildmarks fiskevårdsområde (10 km)
Bergeforsfisket
i Indalsävlens delta där man fiskar lax och havsöring (10 km) och Mjällåns fiskevårdsområde (12 km)

Vandring
Gillar du att vandra har du 1 km till Lövbergskyrkans arkeologistig, 4 km till Röjeslingan, 5 km till Burberget, 5,5km till Edsta fäbodstig, 6 km till Frötuna arkeologistig, 5 km till en av startpunkterna för Tuna fäbodstig, 5,5 km till Frötuna fäbodstig, 8,5 km till Fuske fäbodstig, 7,5 km till Sanna nipstigar, 10,1 km till Ås fäbodstig, 12,5 km till Lögdö bruk där du kan gå naturstigen eller stigen vid masugnsgrundet, 22,5 km till Västanåleden mm. Du hittar mer information om våra vandringar här.

Utflykter
Vill du ta en dagsutflykt har vi 2 mil till Timrå, 3 mil till Birsta köpcentrum, 3 mil till Gudmundstjärn, 3 mil till Tynderö med Skeppshamnsleden, 3,5 mil till Sundsvall, 3,5 mil till Liden med Vättaberget, 4 mil till Härnösand, 4,5 mil till Skeppshamn, 6 mil till Höga kusten, 7 mil till Thailändska paviljongen och 9 mil till Döda fallet i Ragunda. Vi kan föreslå dig massor med fina rundturer med olika inriktningar och längd.

Sporta
Gillar du att sporta finns allt från downhillcykling, klättring, joggingspår, tennisbanor, orienteringsmöjligheter, kajakklubbar till bouleplaner mm. I Timrå finns Europas nordligaste seasidebana för dig som gillar golf. Du har dessutom ypperliga möjligheter att träna löpning och få bra backträning i vår kuperade terräng.

Vi kan hjälpa dig att hyra cykel, kanot, fiskeutrustning, vandrings GPS och guider för olika ändamål. Vi kan också ställa upp med egen guidning inom vandring och fiske, dessutom kan vi hjälpa dig att hitta andra guider med specialiteter inom natur, kultur och geologi. Vill du bara slappa finns det flera böcker som du kan låna på rummet. Självklart får du använda vår vedeldade bastu.

Vintertid

Här finns både vinterfiske, skidspår och skoterleder. Vinterfiske fungerar i alla fiskevatten omkring oss beroende på tillgänglighet och om man har skoter eller inte (förlänkar se nedan). Ljustorp har ett fantastiskt långspår som är spårat under vintersäsongen som heter Medelpad Classic. Själva tävlingen är den 5 februari, men spåret finns både före och efter. Många tränar med draghund i spåret före och efter tävlingsdagen. Medelpad Classic Ski spåret passerar alldeles utanför vår tomt. Du kan också välja att åka i skoterleder för att nå specifika mål, se bara upp för skotrarna. Det är ju skoterleder och inte skidspår. Många av lederna är otroligt vackra att åka på och många myrar och sjöar är fantastiska för turiåkning. Vi har också ett elljusspår i Mellberg som körs upp regelbundet. Eftersom det är kuperat här, så får du massor med backträning på köpet.

Det finns ett system av skoterleder som leder fram till de flesta av våra sevärdheter vintertid. Du kan besöka Högåstornet, Skinnenstugan, Skälsjön. Rigåsen, Snägdenstugan och Widelakes stuga vid Gäddbäcksdammen. Skoterlederna körs upp av våra två lokala skoterklubbar Widelake och Timrå snöskoterklubb. En av lederna passerar utanför vårt hus, så det är enkelt att ansluta. Det är den gröna leden på Timrå skoterklubbs ledkarta.

Välkommen till vårt enkla paradis